Witte champignon
Gebruiksaanwijzing en informatie voor het kweken van witte champignons (Conventioneel / Bio)
Afmetingen : 40 cm breedte x 60 cm lengte x 20 cm hoogte voor een gewicht van 22 kg
Gebruiksaanwijzing :
- Plaats het kweekpakket in een zeer vochtige en geventileerde ruimte, bij een temperatuur van ongeveer 15 tot 18 graden.
- Snij (met een cuttermes) de bovenkant van het pakket open.
- Verspreid de 2 zakken potgrond over deze oppervlakte
- Gebruik een spray of een gieter met fijne broes om de aarde te bevochtigen (Ongeveer 1 liter water, eenmalig: bij de start van het kweekproces)
- Hou het oppervlak goed vochtig, tot de laatste oogst.
- U kan vanaf nu op geregelde tijdstippen oogsten. Vergeet zeker de wortels van de champignons niet te verwijderen, om rot te voorkomen.
Dagelijkse controle materiaal :
thermometer, hygrometer.
C’est le champignon “incontournable”. Il a le don de relever subtilement la saveur des plats et s’accommode à toutes les sauces! Outre son apport sur le plan gustatif, il offre un intérêt
alimentaire quant à ses valeurs nutritives. Ainsi, sans être calorique, il contient une importante quantité de protéines et peu de glucides. Son faible pourcentage de lipides est essentiellement constitué
d’acides gras polyinsaturés et d’Oméga 3. Il possède encore une quantité non négligeable de sels minéraux (phosphore, fer, cuivre, sélénium…) et de vitamines (C,B2, B5 et B9 essentiellement).